15 Haziran 2009 Pazartesi

EKLER PASTA

  1. Bugün ekler tarifimi paylaşmak istiyorum arkadaşlar.Çocukluğumda annemden yapmasını en çok istediğim tatlardan biriydi ekler.Şimdi ise ben çocuklarıma yapıyorum artık.Zaman ne çabuk geçiyor değil mi? MALZEMELER:1,5 SU BARDAĞI SU 125GR MARGARİN BİR FİSKE TUZ+ŞEKER 1,5-2 BARDAK UN 4YUMURTA KREMASI İÇİN: 1LİTRE SÜT 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA 2YEMEK KAŞIĞI UN 50GRAM MARGARİN BİR PAKET VANİLYA 1 SU BARDAĞI TOZŞEKER YAPILIŞI:SU VE MARGARİNİ BİR TENCEREYE KOYALIM.ARDINDAN TUZ VE ŞEKERİ İLAVE EDİP KAYNATALIM.MARGARİN ERİYİP SU KAYNAYINCA UNU AZAR AZAR İLAVE EDİP PİŞİRELİM.BİR KENARA ALALIM.SOĞUYUNCA YUMURTALARI TEKER TEKER TAHTA KAŞIKLA YEDİRELİM.ELİMİZLE ŞEKİL VERİP 180DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA VERELİM.BU ARADA KREMAYI YAPALIM.FIRINDAKİ HAMURLARIMIZI PİŞİRDİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKARMIYORUZ ARKADAŞLAR.BUNU HAMURLAR SÖNMESİN DİYE YAPIYORUZ.BİRAZ ILIYINCA ÇIKARTALIM.SOĞUYAN KREMAYI ARALARINI KESİP İÇİNE DOLDURUYORUZ.ÜSTÜNE İSE HAZIR ÇİKOLATA SOSLARINDAN YAPTIM VE ÜZERİNE DÖKTÜM.DAHA SONRA İSE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPTİM.AFİYET OLSUNNNN. NOT:KAYSERİDEKİ CANIM ARKADAŞIM SELMA EKLERİMİ ÇOK SEVERDİ.SIK SIK BERABER YAPARDIK.SENİ ÇOK ÖZLEDİM CANIM ARKADAŞIM.İZİNDE MUTLAKA BURAYA BEKLİYORUM SİZİ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder